Menu

Guld og sølv til Danmark ved VM i matchrace

Skærmbillede 2015-07-12 kl. 21.54.58
Lotte Meldgaard løfter VM-trofæet sammen med sin besætning efter en 3-2 sejr over Camilla Ulrikkeholm i ren dansk finale ved VM.
 

Den rutinerede ræv Lotte Meldgaard fik endelig det VM-guld, hun har jagtet i 15 år. Camilla Ulrikkeholm får sit tredje VM-sølv i træk efter spændingsfyldt dansker-finale.


MATCHRACE-VM: Der var kamp til det sidste, da Danmarks to bedste kvindelige matchracere søndag mødtes i finalen ved VM, der blev sejlet på Lillebælt ud for Middelfart Marina.

Først i femte og afgørende sejlads fik Meldgaard med et klogt træk presset verdensranglistens nummer to til at begå en lille fejl i kampen om den bedste startposition.

Fejlen var lille, men konsekvensen blev stor, for banedommerne tildelte Ulrikkeholm en strafrunde om sig selv. Det skabte lidt afstand mellem bådene, selvom Ulrikkeholm fik kæmpet sig næsten helt op på siden af Meldgaard på sidste del af banen. Men det var for sent, og Meldgaard sejlede sejren hjem, så hun og Anne Sofie Munk-Hansen, Josephine Nissen, Tina Gramkov, Nina Grunow og indhopper Vivi Lund Møller nu kan kalde sig verdensmestre.

- Endelig! Jeg har jagtet den guldmedalje i 15 år. Vi er klart den ældste besætning derude, men det er også vores rutine, der fører os til finalen, forklarer en glad og udmattet Lotte Meldgaard, efter champagnen er skyllet ned, og guldmedaljen er kommet om halsen.

- Vi er forslåede og fyldt med blå mærker over hele kroppen efter de første dages sejlads i kuling, så nu er vi trætte - og glade! For hvor er det fedt, at det kunne lykkes, efter Josephine kom til skade.

Gasten Josephine Nissen blev fredag ramt i ryggen af storskødet og måtte sejles på land, hvor hun straks blev kørt på hospitalet - heldigvis uden andre skader end et kraftigt slag. Med minutters varsel sprang Meldgaards gamle gast, Vivi Lund Møller, til og sejlede resten af stævnet med sin gamle skipper.

- I år lykkedes det at vinde guldet, fordi vi har fået god ro i båden. Vi formåede at omsætte erfaringen til fart og gode taktiske beslutninger i de tætte dueller, opsummerer Lotte Meldgaard VM-succesen, der blev fejret med en hamburger hos arrangørerne af VM, Match Racing Denmark i Middelfart, inden der blev uddelt krammere og high-fives.

På spørgsmålet om ikke en VM-guldmedalje fortjener at blive fejret, kommer svaret hurtigt.

- Jo, bestemt. Men der er ingen af os der er professionelle sejler - og der er ingen penge i kvindesejlads på højeste niveau, så vi skal hjem og have fødderne op, inden vækkeuret ringer i morgen tidligt. Jeg skal møde på arbejde hos Grontmij i Odense, selvom jeg er megatræt og har fået en fibersprængning i baglåret, griner Meldgaard, inden hun og resten af holdet begynder en selfie-seance med VM-trofæet.

I kampen om tredjepladsen lykkedes det amerikanske Stephanie Roble at slå franske Anne-Claire Le Berre, som vandt den indledende runde.


Final results in the 2015 ISAF Women’s Match Racing World Championship in Middelfart, Denmark, the first event on the 2015 WIM Series:
Lotte Meldgaard, DEN – Camilla Ulrikkeholm, DEN 3 – 2

Petit final results:
Stephanie Roble, USA – Anne-Claire Le Berre, FRA 2 – 0

Semi final results:
Lotte Meldgaard, DEN – Anne-Claire Le Berre, FRA 3 – 0
Camilla Ulrikkeholm, DEN – Stephanie Roble, USA 3 – 1

Om VM i matchrace for kvinder:
Fra den 30. juni til den 12. juli 2015 afvikles 2 x sejlsports-VM i Middelfart i hhv. Melges 24 og kvinde-matchrace. Værten ved de 2 x VM er Match Racing Denmark, der på vegne af sejlklubberne i Middelfart, Vejle, Horsens, Fredericia og Kolding samarbejder med Dansk Sejlunion, ISAF (den internationale sejlunion), WIM Series (Women’s International Match Racing Series), den danske Melges 24 klasseorganisation, International Melges 24 Class Association samt ikke mindst Middelfart Kommune, Udvikling Fyn, Sport Event Denmark, Trekantområdet samt Destination Lillebælt, der er partnere på mesterskaberne.

More in this category: « Danish double in Middelfart Worlds

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top